Verhalen aan tafel

Welkom ELLEN!

Hoe kom je bij De KrachtFabriek?

Ik ben een soort reiziger, op zoek naar plekken waar mensen samen komen, waar ontmoetingen en gesprekken kunnen plaatsvinden. Dat is het doel waarom ik hier bij De KrachtFabriek binnenkom. Wat kunnen mensen voor elkaar betekenen. Hoe kunnen we met elkaar krachten bundelen, verhalen en informatie delen.

Mijn eerste contact met De KrachtFabriek was via HOPPETA op de Putterhaag. Ik vond het een hartstikke leuk initiatief. Ik wilde er meer van weten. Een keertje komen buurten op de Dijkhoeve… Begin deze maand kwam ik Georgette tegen. En 8 maart ben ik weer binnengestapt, heb deelgenomen aan een Introductiebijeenkomst en nu ben ik Inspirator.

Wat vind je hier?

Het voelt welkom hier, serieus, waardering voor wat ik in-breng, wat ik mee-neem, wie ik ben. Ik heb hier de ruimte om mijn verhaal te doen. Hier wordt geluisterd, er is aandacht, men neemt de tijd voor je. Een mooie ‘ruimte’ om ideeën uit te wisselen en krachten te bundelen.

Waar loop je tegen aan?

Iedereen moet deelnemen aan de maatschappij. Mensen hebben hun Vermogen en hun Onvermogen. Soms  is het een gevecht om daaraan te moeten voldoen.  Dat geldt ook voor iemand die in een rouwproces zit of wiens leven op z’n kop staat, in de knoop zit. Of iemand die een naaste heeft met een ernstige ziekte of beperking. Hoe moet zo iemand verder?  Hoe kun dan deelnemen aan de samenleving?

Ik weet dat er een heleboel te doen is in Houten. Er zijn veel initiatieven en instanties, maar wàt is er allemaal? Ik mis de coördinatie van wat er allemaal is. Ik heb behoefte aan een overzicht van de initiatieven op één vaste plaats, die voor iedereen duidelijk is. Op die manier dat je weet wanneer je waar terecht kan en hoe laat. Precieze informatie is lastig te vinden. Ook het daarbij horende menselijke gezicht. De toegankelijkheid!

Wat zou je willen?

Tijdens mijn laatste opleiding, Zingeving & Spiritualiteit, moest ik een ondernemingsplan maken. Dat plan heb ik de naam ‘Verhalenhuis, Het leven heeft een kleur’ gegeven. Zo is ‘Aan Tafel’ ontstaan, een ronde tafel gesprek waar mensen mogen aanschuiven en weg gaan op hun eigen tijd. Om een verhaal te brengen, om een verhaal te halen, om op verhaal te komen. Ruimte en Tijd om met elkaar in gesprek te kunnen zijn over levensvragen.

Mijn droom is mijn ondernemingsplan gestalte geven, meer contact met elkaar, meer ontmoeten. Dat het niet meer nodig is om eenzaam, onmachtig en onwetend thuis te zitten. Dat er een open deur is. Mens, je hebt een naam en een gezicht!

In De KrachtFabriek wil ik graag ‘Ronde Tafel gesprekken’ organiseren, en samenwerken met anderen.

(Interview: Peer, redactie: Olga)