In het avontuur stappen

Welkom BART!

Hoe kom je bij De KrachtFabriek?

Naar aanleiding van een krantenartikel, nu 5 jaar geleden, met het interview met Karin en Wout. Ik ben meteen naar hun presentatie gegaan. Samen met nog zo’n 80 andere mensen.

Het verhaal van Karin en Wout was zo motiverend, dat ik meteen wilde meedoen. Ik heb als eerste blijdrage (redactie: een echt Krachtfabriek-woord, betekent een blije bijdrage) een stapel whiteboards gedoneerd. Die bleven over na de verhuizing van het bedrijf waar ik werkte. Ze konden goed gebruikt worden voor workshops en trainingen die ze in DKF wilden aanbieden. Ik heb er een aantal in een boedelbak geladen. We gebruiken ze nog steeds.

Wat vind je hier?

Nog steeds hetzelfde: letterlijk de ruimte, in alle facetten zowel fysiek als geestelijk om aan de slag te gaan met mijn dromen. Hoe ik die kan verwezenlijken. Ik kan hier ontdekken, avonturen aangaan. En daar zit ik nog steeds midden in, in dat avontuur. Zo voel en ervaar ik dat. Daar zijn ook pijnlijke momenten bij, want dat hoort ook bij avonturen.

Mijn droom: in het avontuur te stappen om voor mezelf te beginnen. Ik werkte 40 uur per week voor een ander, en zag geen mogelijkheid daarmee te stoppen. Met De Krachtfabriek kon ik de stappen nemen richting mijn droom als psychotherapeut. Ik ben minder gaan werken om opleidingen te kunnen doen. Financieel was dit pijnlijk. Maar ik kreeg de volle steun van het thuisfront en die ondersteuning vond ik ook bij DKF. In één avond verzamelden Karin en Wout een grote groep mensen die vergelijkbare stappen wilden zetten. Dát was stimulerend!

Waar loop je tegen aan?

Ik zie steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn en (nog) niet in staat zijn om te geven. Ik gun het deze mensen de juiste balans te vinden. Om binnen De Krachtfabriek (én daarbuiten natuurlijk) voor zichzelf ruimte te creëren om zich te kunnen ontwikkelen.

Wat zou je willen?

Mijn droom ging aan diggelen toen ik hoorde dat ik terminale kanker had. Dankzij het bestaan van De Krachtfabriek heb ik nog steeds de ruimte om nieuwe dromen te maken. Ik kwam mede-inspirators tegen, die ook zeer ernstige ziektes hebben. Ook zij zijn in staat nieuwe doelen te creëren. Dat hield mij op de been. Mijn nieuwe doel is LEVEN.

Ik zet zelfhulpgroepen op, binnen en buiten De Krachtfabriek, waarin het gaat om ervaring van herstel. Wie meedoet moet zich focussen op herstel. Wat was, was. Hoe wil jij je voelen, met welke keus dan ook.

Heerlijk, ik handel nog steeds naar mijn droom. Een mentale omschakeling van jewelste. De KrachtFabriek heeft daaraan bijgedragen.

(DKF =  De KrachtFabriek)

(Interview: Peer – redacte: Olga)