Ervaringscoach & zangeres

Welkom DANI !

Hoe kom je bij De KrachtFabriek?

Een kennis die hier kwam schilderen vertelde mij erover. Niet veel, maar genoeg om eens te gaan kijken. Ik zit dagelijks veel alleen en heb niks te doen. Op eigen houtje ben ik op de Putterhaag naar binnen gestapt, rondleiding gehad, introductierondje gedaan, inspirator geworden; dat is nu drie jaar geleden. Bij de introductie hoorde ik over de ervaringscoaches*. In de groep ervaringscoaches zitten mensen met dezelfde achtergrond die elkaar op een informele manier ondersteunen bij hulpvragen. Ik heb mij toen aangemeld. Daar had ik veel behoefte aan door mijn transitie van man naar vrouw en ik wilde ook anderen op dat pad kunnen helpen. Als je erover kan praten, als je het verwerkt hebt, kun je anderen helpen.

Wat vind je hier?

Weinig op dit moment. Het is hier redelijk saai. Na de verhuizing van de Putterhaag naar de Dijkhoeve is een aantal mensen met wie ik omging, niet meegegaan. Ze zijn uitgevlogen, niet mee verhuisd, of een andere weg gegaan. Ik zal het zelf weer gezellig moeten zien te maken met de mensen die hier nu zijn.

In De KrachtFabriek ben ik aanspreekpunt van de open inloop van ervaringscoaches. Dat is elke maandagmiddag van 13.00-15.00 uur. Iedereen kan hier terecht voor informele ondersteuning bij hulpvragen. En ik coach mensen op facebook in een groep voor LHBT-ers (red. LHBT is een afkorting voor Lesbisch Homoseksueel Biseksueel en Transgender). Kort geleden heb ik mij aangemeld als zangeres bij de DKF-band.

Waar loop je tegen aan?

Tegen de politiek in Houten. Er is geen acceptatie in Houten van LHBT-ers. Er is ook geen community voor hen in Houten. Daar ga ik mij voor inzetten. In Amsterdam zit PinkPoint, een LHBT-informatiepunt. Dat wil ik in Houten, op Het Rond. In heel Utrecht zit ook geen psycholoog of psychiater die van LHBT weet.

Wat zou je willen?

Minder haat in het leven, minder jaloezie. Ik had graag als biologische vrouw geboren willen worden, zodat ik niet zelf die keus hoefde te maken. Het was een heel grote stap; ik heb er familie, vrienden en kennissen door verloren.

Ik wil meer respect voor mensen die in dit proces van transitie zitten. Het zou fijn zijn als er meer wordt meegedacht over de problematiek eromheen. En dat psychologische hulp en begeleiding beschikbaar zijn.

Ik word blij …

Als het met mijn moeder beter gaat. En als ik thuis kom, dat ik opgewacht word door mijn 7 maanden oude kitten.

*Meer informatie over de Ervaringscoaches op ervaringscoacheshouten.nl.
Ervaringscoaches Houten zijn elke maandag te vinden in De Krachtfabriek aan de Dijkhoeve 1 in Houten. We zijn er van 10.00 tot 12.00 en vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur kun je binnenlopen voor een kop koffie, informatie, gezelschap. We kijken samen met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen.

(DKF =  De KrachtFabriek)

(Interview: Peer – redacte: Olga)